382 napig nem evett a 200 kilós férfi: 125 kilótól szabadult meg böjtölésssel

Close,Up,Pouring,Purified,Fresh,Drink,Water,From,The,Bottle
Shutterstock/Copyright (c) 2017 Cozine/Shutterstock. No use without permission. - Cozine
elhízás böjt fogyás
A kórosan elhízott férfi egy extrém kísérletben vett részt: több mint egy évig nem evett, ezzel pedig megmentette saját életét. Angus Barbieri pontosan 207 kiló volt, amikor belekezdett a drasztikus fogyókúrába.

1966-ban Angus Barbieri súlyos döntést hozott: mindenáron le akart fogyni, veszélyben volt az élete. Senki sem hitte, hogy képes lesz rá, ám ő mindenkinek bizonyított. 
A böjtről már mindenki hallott, lehet időszakos, tarthat pár óráig vagy napig, de olyat még senki sem csinált, hogy egy évig böjtölt volna. Nos, a skót Angus Barbieri 1966-ban úgy döntött, hogy belevág élete legnagyobb kihívásába. Le akarta győzni ételfüggőségét, ugyanis kórosan elhízott volt, 207 kilót nyomott. Sokan nem hitték, hogy képes lesz betartani fogadalmát, egyesek pedig abban is kételkedtek, hogy az emberi test és elme elviseli ezt. Angus azonban rácáfolt a kételkedőkre, nagyon sokat fogyott.

Barbieri az apja élelmiszerboltjában dolgozott, így állandó kísértésnek volt kitéve. 27 éves korára a testsúlya meghaladta a 200 kilót. Bekerült a skóciai Dundee Királyi Gyermekkórházba, itt kezdte meg a böjtöt orvosi felügyelet mellett. 382 napig egyetlen falat szilárd ételt sem evett, csak vitaminokat fogyasztott, vizet, kávét és teát ivott - természetesen kalóriamentesen. A korabeli beszámolók szerint a diéta elején havonta kb. 20 kilótól szabadult meg így. Az orvosok folyamatos ellenőrzés alatt tartották. Angusnak fel kellett mondania édesapja üzletében, nem dolgozhatott már az élelmiszerboltban. A diéta végére a férfi 82 kilót nyomott, böjtjét egy szelet vajas kenyérrel és egy tojással zárta.

Angus fogyása annyira egyedülálló volt, hogy a Dundee-i Egyetem tanulmányt készített róla, a hosszú távú böjtölés szervezetre gyakorolt hatásait vizsgálták. Kutatásuk eredményét 1973-ban a Postgraduate Medical Journal című orvosi folyóiratban publikálták. Angus még ekkor is nagyjából tartotta a súlyát, 89 kilót nyomott. Reddit felhasználók találtak rá a tanulmányra, őket is nagyon érdekelte Barbieri sorsa, ám mindössze annyit tudtak róla kideríteni, hogy 1990-ben halt meg.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.